Baka

Hur lyckas man med att koka den perfekta kolan?

batch_IMG_3059

batch_IMG_3049

batch_IMG_3070

batch_IMG_3038

batch_IMG_3074

batch_IMG_3056

 

Jo då skippar man att göra de där urtrista kulproven ni vet? Som jag gjort i alla evigheters evigheter, och visserligen lyckats fint med mer eller mindre men ett himla passande och provande är det tycker jag. Och termometrarna har jag lyckats dränka i smeten. Ja ni hör ju.

Så jag dansade lilla glädjedansen efter att ha upptäckt denna fiffiga sked. Med inbyggd termometer! Och kolorna blev alldeles perfekta. Lagom mjuka och lagom sega. Så var julens kolor kokade, skurna i härligt stora bitar och varsamt inslagna i smörpapper.

Nu ska jag beställa en gosig tröja som jag hittade på HM och fylla på min futtiga garderob med träningskläder.

Natti

Julia

Och ja just. Skeden köpte jag på Ica och blir ni sugna på att koka kola, så finner ni receptet nedan:

BAKA LYXIG KOLA TILL JUL!

6 svar till “Hur lyckas man med att koka den perfekta kolan?

 1. Anna skriver:

  Vart köper du det fina smörpapperet?

  1. juliak skriver:

   Vita Ica, prickiga ganska så många år sedan på Åhlens och de bruna finns i min gårdsbutik men har sett likadant vaxat fint på Granit 🙂

 2. Anna skriver:

  Var kommer den där braiga termometern ifrån?

  1. juliak skriver:

   Ica 🙂 Kram Julia

 3. Fanny skriver:

  Men gud vilken smart uppfinning! Måste jag införskaffa. Tack för tipset! 🙂

  1. juliak skriver:

   Ja den var grym verkligen 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.