Baka

Onsdagsbak

Hej finisar!

 

Och stort tack för alla hälsningar i förra inlägget. I vanlig ordning är ni både bjussiga och världens snällaste. Himla härligt.

 

Jag och rosenknoppen ( som är typ världens sötaste i sitt förkläde som hon fått från Nyblom & Kollén ) har ett litet senvinterprojekt som vi tar oss an några gånger i veckan nu. Vi bakar. Till våren.

Ni vet den där allra första dyrbara tiden av våren med solstrålar och de allra första stunderna ute på farstutrappen med mellis och fika?

Så himla mysigt att ha hembakt att bjuda på då och man slösar inte gärna tid på att vara inne då.  Jaaaa jag är en bullmamma och jag älskar ju det. I perioder. Ibland hinner jag och ibland hinner jag inte och det är alldeles ok. Men jag vill så gärna att barnen ska minnas den hemkokta körsbärssaften, plättarna med hallonsylten jag kokat på sensommaren och doften av nybakade bullar och kakor.

 

Dagens bak blev drömmar. Inte helt vanliga som ni kan se då dessa innehåller skrädmjöl. Skrädmjölsdrömmar helt enkelt. Småkakor är ju så tacksamt att både baka och frysa in och vem tycker inte om kakor med ett glas mjölk till?

Ena plåten mumsades upp efter middagen ( ljuvligt goda ) och det som blev över åkte in i frysen. Till de där vårdagarna…

 

Receptet hittade jag HÄR men jag skriver ner den också så har ni den här hos mig om ni vill prova. Tydligen så kan man byta ut vanligt mjöl mot skrädmjöl när man vill åt en lite mer nötig karaktär på sina bakverk, plättar, våfflor osv.

 

 

 

 

R E C E P T   S K R Ä D M J Ö L S D R Ö M M A R

 ca 25 stycken

i n g r e d i e n s e r :

160 g smör
2 dl strösocker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 160 grader. Skär smöret i små kuber. Tillsätt socker, mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Blanda ihop ­ingredienserna till en deg ( jag använde min Kitchen Aid för att röra ihop degen ). Rulla degen till små bollar och lägg dem på en ­bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. 

Ha nu en riktigt mysig onsdagkväll!

puss

Julia

17 svar till “Onsdagsbak

  1. Jessica skriver:

    Bara måste hitta skrädmjöl 😍 Belle är ju så fin att man smäller av, vilket charmtroll 💃🏼😘

    1. Julia skriver:

      Du får ta ett snack med den där lillkonsum!!

  2. inger skriver:

    En fantastisk mamma är du, finaste lilla Julia. Att du orkar och hinner. Lilla rosenknoppen är bedårande i sitt söta förkläde. Ha en alldeles underbar kväll. Kraaam Inger

    1. Julia skriver:

      Och du är så snäll Inger. Tack och kram!

  3. Fina bilder på mysigt bak. Lilla söta fröken i förklädet från Nyblom och Kollén, idag har jag varit på Stora Holm där Nyblom och Kollén har sin butik. Bilder ligger på min blogg. Oj, vad sugen man blir på kaka och kall mjölk. Alltid lika inspirerad av dig!

    Marléne http://www.bagleborn.se

  4. Pernilla skriver:

    Mums! Måste göra! Och du måste göra grottor!
    B ser ju förnämligt nöjd ut gullisen😍
    Puss

    1. Julia skriver:

      Det ska vi absolut göra, kanske nästa vecka. Idag har jag lovat bullbak 😀 puss

  5. Christine skriver:

    Din blogg är en av mina favoriter…den är så genuin, familjär och inspirerande. Tack för att du delar med dig och stort grattis till lilla J. Jag har aldrig kommenterat tidigare men när jag såg skrädmjölsdrömmarna blev jag så glad för dessa bakade min älskade farmor och de är ljuvligt spröda och goda.

    1. Julia skriver:

      Men åh tack så mycket för en så härlig hälsning. KRAM

  6. Lisa skriver:

    Hej! Söta Belle & Julia! Tack för receptet! Har ibland skrädmjöl i brödbaket & det ger en god & fyllig smak. Visst är mjöl påsen fin!? Kram⚘🌿

    1. Julia skriver:

      Braa tips det ska jag prova vid nästa brödbak! Påsen är verkligen ljuvlig. Kram och tack för tips!

  7. M skriver:

    Belle, så himlans fiin , med jordens vackraste ögon!!

    1. Julia skriver:

      🙂 Tack 🙂 Kramar!

  8. Sofias Lantliv skriver:

    Fina kakor! Har aldrig provat skrädmjöl men tycker att påsarna ser så fina ut, bara det är ju ett rejält plus.. ☺ Är mjölsorten en äldre variant av vetemjöl och kanske något ”grövre”?

  9. Ia skriver:

    Men hur söt kan man vara …… vilket jättefint förkläde. Vårbaka låter som en bra idé, ska bara frosta av frysen först medan det fortfarande är någon minusgrad ute! Det får bli helgens uppgift.

    1. Julia skriver:

      🙂 Ja de tycker jag att du ska! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.