Baka

Kolakakor med saffran

Förra helgen bakade vi sådär försvinnande goda saffranssnittar. Som kolakakor men med saffran. Och saffransglasyr.

Hjälp alltså. Det gick inte att ta en, två eller tre. Försvinnande goda bokstavligt talat alltså.

Tanken var att vi skulle frysa in ett gäng men så långt kom de stackars kakorna aldrig. Vi får helt enkelt baka en omgång till. samtliga i familjen tyckte att de var supergoda.

Här kommer receptet!

R E C E P T   K O L A S N I T T A R   M E D   S A F F R A N

i n g r e d i e n s e r :

kakor

100 gram rumsvarmt smör

3/4 dl strösocker

2 msk ljus sirap

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 pkt saffran á 0,5 g

glasyr

2 dl florsocker

1 1/2 msk vatten

1 pkt saffran á 0,5 g

g ö r   s å   h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och sirap så att det blir fluffigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Mortla saffran med en tesked socker och blanda ner i degen.

Dela degen i tre bitar som rullas till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pratat till något med en gaffel eller fingrarna.

Grädda mitt i ugnen i ungefär 12-15 minuter.

Skär längderna på snedden i 2-3 cm breda kakor medans de är varma.

Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakorna.

Hoppas ni får en härlig fredag!

Här blir det fisktacos ikväll. Aldrig provat. Men det ser ju himla fräscht och gott ut. Mangosalsa och avokadoröra till.

Och så hyr vi en film. Det är ganska så knepigt att tillfredsställa allas önskemål men ja, det brukar ändå gå till slut att enas hyfsat. Med lite godis och chips så är vi alla glada och fredagslyckliga.

puss

Julia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.